Megszólalt Putyin az Ukrajna elleni összehangolt rakétacsapással kapcsolatban

Oroszország masszív csapást mért az ukrán katonai vezetési pontokra, ukrán kommunikációs és energetikai létesítményekre, jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz biztonsági tanács hétfői ülésén.

2022. október 10., 14:14

Szerző:

 Putyin szerint ez válasz volt az ukrán terrortámadásokra köztük a Krími hídon elkövetett robbantásra. Kilátásba helyezte, hogy Oroszország kemény választ ad, ha ezek folytatódni fognak.

 „A kijevi rezsim a tetteivel tulajdonképpen egy szintre helyezte magát a nemzetközi terrorista alakulatokkal, a leggyűlöletesebb csoportokkal. Egyszerűen lehetetlen az ilyen jellegű bűncselekményeket válasz nélkül hagyni”

– hangsúlyozta Putyin. „Ha folytatódnak a terrortámadások végrehajtására irányuló kísérletek, Oroszország válasza szigorú lesz, és az őt érő fenyegetés szintjéhez hasonló. Senkinek sem lehet kétsége” – tette hozzá az orosz elnök. 

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az ENSZ főtitkárával folytatott megbeszélésen a moszkvai Kremlben 2022. április 26-án. Fotó: Vlagyimir ASTAPKOVICS / SPUTNIK / AFP)

12:15

A Giorgia Meloni által vezetett új olasz kormány a bevándorlás elleni határozott fellépésként feltartóztatott több olyan hajót is, amelyekkel különböző civil szervezetek munkatársai a Földközi-tengeren hánykolódó migránsokat mentettek meg. Volt olyan hajó, amely az eljárás elől francia kikötőbe ment, és ez diplomáciai konfliktushoz vezetett a két ország között.