Megsorozták rakétákkal az orosz kézre került Melitopolt

Több mint harminc rakéta csapódott be Melitopolban az orosz katonai bázison – mondta az elfoglalt ukrán város korábbi polgármestere.

 

2022. július 3., 10:43

Szerző:

A Dél-Ukrajnában található Melitopol városát korábban elfoglalták az oroszok, a RIA orosz hírügynökség beszámolója szerint vasárnap reggelre több mint 30 rakétával támadtak vissza az ukrán erők – írja a Portfolio. A város elmenekült ukrán polgármestere szerint azt a területet támadták a rakéták, ahol a repülőtér is található, de nem részletezte, hogy pontosan milyen épületet értek a találatok.

A hírhez a Reuters annyit tesz hozzá, hogy nem erősítették meg ukrán forrásból a támadás tényét.

(Kiemelt képünk illusztráció: Ukrán tüzérek egy BM–21 Grad rakéta-sorozatvető mellett Harkiv közelében 2022. június 11-én. Fotó: Anatolii STEPANOV / AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).