Megrázó felvétel: össztűz alá vették a Sky News riportereit Ukrajnában

A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk. 

2022. március 5., 08:38

Szerző:

Össztűz alá vette egy orosz diverzánscsoport a Sky News riportereit Kijev közelében. Két újságírót el is találtak az orosz csapatok. Az incidens néhány napja történt, amikor a riporterek 30 kilométerre autóztak az ukrán főváros központjától, ahol harcok épp nem folytak. Ennek ellenére egy ötfős orosz diverzánsokból álló csapat rájuk lőtt. 

Az orosz katonák össztűz alá vették a riporterek autóját. Több golyó is behatolt az utastérbe. A Sky News egyik munkatársát el is találta az egyik golyó. 

 „Azon gondolkoztam, hogy fájdalmas lesz-e a halál. Aztán egy golyó eltalálta a fenekemet”

– mondta Stuart Ramsay. A riporteren kívül az egyik operatőrt is eltalálták. Mindannyian túlélték a támadást. 

A videót ide kattintva tudja megtekinteni. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Orosz katonai tankok és páncélozott járművek az ukrajnai Donyeckben 2022. február 24-én. Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).