Megnyitották a határátkelőket

Ismét megnyitották a Gázai övezet és Izrael közötti átkelőhelyeket vasárnap – jelentette a helyi média vasárnap.

2023. május 14., 13:20

Szerző:

Megnyitották Kerem Salomnál az Izrael és a Gázai övezet közötti áruszállítást szolgáló határállomást, valamint a személyforgalmat bonyolító, Ereznél található átkelőhelyeket, melyeket kedden hajnalban, a Pajzs és nyíl hadművelet kezdetén zártak le az izraeli hatóságok. 

Az izraeli hadseregnek a palesztin megszállt területeken a civil közigazgatást szolgáló egysége, a COGAT bejelentette, hogy az erezi átkelőhelyet egyelőre részlegesen és fokozatosan indítják újra a Gázából Izraelbe belépő emberek és áruforgalom számára, és a parti vizekben is újra kihajózhatnak a gázai halászok. 

Az izraeli hadsereg és az Iszlám Dzsihád közötti, öt napig tartó rakétaháborút szombat este zárta le az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszünet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Palesztinok vizsgálják egy épület romjait egy izraeli légicsapást követően 2023. május 11-én kora reggel. Fotó: Majdi Fathi/NurPhoto/AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.