Exkluzív bejelentést tett Joe Biden

Erre nem számítottak a politikai elemzők. 

2021. december 23., 20:06

Szerző:

Exkluzív interjút adott az ABC-nek Joe Biden amerikai elnök. A riporter kérdésére elmondta, hogy tervei szerint indul a 2024-es amerikai elnökválasztáson. A regnáló elnök úgy fogalmazott, hogy amennyiben Donald Trump is indulna az elnökségért az csak növelné saját indulásának esélyeit. 

„Persze. Miért ne indulnék Donald Trump ellen az elnökségért? Ez csak növeli a jelöltségem esélyét”

– fogalmazott a riporter a Trump elleni „visszavágót” firtató kérdésére Biden. 

Bident 78 éves korában választották meg, a demokrata politikus ezzel egyúttal az Egyesült Államok legidősebb elnökévé is vált. Tavaly szintén az ABC riportérnek nyilatkozva kijelentette, hogy nyolc évre, tehát két ciklusra tervez az elnöki székben. 

(Kiemelt kép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a Fehér Házban, 2021. július 19-én. Fotó: Saul Loeb / AFP)

16:47

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

16:22

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.