Meghekkelték az MCC-s biztonságpolitikai szakértő telefonját

Meghekkelték a Mathias Corvinus Collegium (MCC) műhelyvezetőjének okoseszközeit. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő állítja, hogy a Guardian cikk megjelenése után zárolták két okostelefonját és óráját. 

2023. december 11., 13:09

Szerző:

Vasárnap délután jelent meg a The Guardian című brit lapban egy cikk, amely szerint több a Heritage Foundation nevű think-tank kétnapos rendezvényt szervez Washingtonban. A cikk szerint a magyar miniszterelnök szövetségesei zárt ajtók mellett tárgyalnak a republikánusokkal Washingtonban, hogy szorgalmazzák Ukrajna amerikai katonai támogatásának megszüntetését. A cikk szerint a résztvevők között van Ugrósdy Márton, a miniszterelnök politikai igazgatóságának helyettes államtitkára és Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője is. A cikk megjelenését követően néhány órával azonban mind Ugrósdy Márton, mind Demkó Attila neve kikerült az anyagból, helyettük a „magyar Külügyi Intézet tagjai” kifejezés lett hozzátéve résztvevőként. Demkó Attila állítja, hogy okos eszközeit a cikk megjelenése után megkehhelték – írja az Index

Vasárnap este Demkó Attila közösségi oldalán reagált a cikkre. Ebben azt írta, hogy a publikálást követően mindkét telefonját, valamint okosóráját is meghekkelték. A biztonságpolitikai szakértő hozzáfűzte, „nagyon vicces lett az új óraszámlap, igazán humoros”. „Az kevésbé, hogy körülbelül 10 percig zárolta a képernyőjét a magántelefonom – nem tudtam hozzáférni, azóta gyakorlatilag nem működik. Az MCC-s telefonom szép csíkos lett, és úgy zizeg időnként a képernyője, mint a Mátrix, de azzal legalább tudok telefonálni. Köszönöm ezt a kedvességet” – fogalmazott a MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője, aki szerint bárkitől is jött mindez, teljesen felesleges figyelmeztetés volt.

(Kiemelt képünkön: Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, Az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. Fotó: Demkó Attila Facebook oldala)