Meghalt Szigeti László

A felvidéki politikust hosszan tartó betegség után érte a halál.

2022. február 3., 15:25

Szerző:

64 évesen elhunyt Szigeti László felvidéki magyar politikus, volt oktatási miniszter. Felvidéki magyar források szerint a politikus hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

Pártja, az MKP honlapján így emlékezett meg egykori tagjáról:

Nagy veszteség érte közösségünket. Hatvannégy éves korában elhunyt Szigeti László. Tanárként, iskolaigazgatóként, parlamenti és megyei képviselőként, oktatásügyi miniszterként is szolgálta a felvidéki magyar közösséget. Harcolt az alternatív oktatás bevezetése ellen, a Mária Valéria híd újjáépítéséért, a Selye János Egyetem létrehozásáért.

Szigeti László a kilencvenes évek második felében a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom alelnöke volt. Később a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének alelnökeként tevékenykedett. 2006-ban a Magyar Koalíció Pártjának jelöltjeként oktatásügyi miniszter lett, később a révkomáromi Selye János Egyetem igazgatótanácsának volt tagja, 2012-től pedig a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának elnöki tisztét is betöltötte.

(via Index)

(kiemelt kép: Shutterstock)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.