Meghalt két mozgosított orosz az egyik kiképzőközpontban

A szverdlovszki területen lévő kiképzőközpontban az egyik mozgósított férfi öngyilkos lett, a másik pedig alkoholmérgezésbe halt bele. Egy harmadik halálesetet is ehhez a kiképzőközponthoz kötnek, bár a férfi az otthonában halt meg.

2022. október 3., 17:00

Szerző:

Maxim Ivanov, az Állami Duma képviselője megerősítette újságíróknak, hogy meghalt három mozgósított orosz a szverdlovszki területen lévő egyik kiképzőközpontban. Elmondása szerint az egyik mozgósított epilepsziarohamban halt meg, a másik pedig öngyilkos lett. A harmadikat hazaküldték, ahol májzsugorban meghalt.

Korábban Tatjana Merzljakova, a szverdlovszki régió emberi jogi biztosa is megerősítette a haláleseteket, de az ő elmondása szerint háromból csak kettőt mozgósítottak. Az ő közléséből az derült ki, hogy az egyik férfi halálát okozó epilepsziás roham hátterében az alkoholmérgezés állt. 

(Kiemelt képünk illusztráció: A részleges mozgósítás során behívott orosz állampolgárok megkezdik katonai kiképzésüket az orosz-ukrán háborúra való katonai behívás után az oroszországi Rosztovban 2022. október 02-án. Fotó: Arkagyij Budnyickij / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)