Meghalt Christine McVie, a Fleetwood Mac énekese és dalszövegírója

Elhunyt 79 éves korában Christine McVie, a Fleetwood Mac énekese és dalszövegírója - közölte a családja szerdán a Facebookon.

2022. november 30., 21:55

Szerző:

Christine McVie családja nevében nehéz szívvel tájékoztatunk titeket Christine haláláról” – olvasható a közleményben, amely szerint az énekes-dalszövegíró békésen hunyt el kórházban szerdán reggel rövid betegséget követően, családja körében. „Megkérünk mindekit, hogy tartsa tiszteletben a család magánszféráját ebben a fájdalmas időben, és tartsa meg emlékezetében egy csodálatos ember és tisztelt zenész életét, akit mindenki szeretett. Nyugodj békében Christine McVie” – áll a bejegyzésben.


 A Fleetwood Mac története 1967-ben blues-rock együttesként kezdődött, de a milliós lemezeladásokat a hetvenes évek közepétől felvállalt slágeres poprock hozta meg olyan dalokkal, mint a Dreams, a The Chain és a Go Your Own Way. Christine McVie 1970-ben csatlakozott a bandához.

(Kiemelt képünk: A Fleetwood Mac angol-amerikai rockzenekar élőben a 2019-es Pinkpop Fesztiválon Hollandiában. Roberto Finizio / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Hatalmas rendelést adott le Norvégia a német Leopard 2A7 típusú tankokra: egyenesen 54-et vásárolna, további 18 harckocsi lehívásának opciójával. Norvégia kormánya már évekkel ezelőtt a teljes hadsereg átfogó reformja mellett döntött Oroszország agresszív akciói miatt.