Meghalt az a súlyosan bántalmazott újgradiskai kislány, akiről napok óta írnak a horvát lapok

Az anyja ököllel verte meg. A gyereket feltehetően az elmúlt öt hónapban rendszeresen bántalmazták.

2021. április 4., 20:26

Szerző:

Sokkolta Horvátországot annak a kétéves újgradiskai kislánynak a története, akit olyan súlyosan bántalmazott az anyja, hogy Húsvét vasárnap belehalt a sérülésekbe – írta a Jutarnji portál.

Az anya március 31-én szerdán többször ököllel ütötte meg a kislányt, aki a súlyos fej- és egyéb sérülések miatt kómába esett. A gyereket négy napig ápolták egy zágrábi kórházban, de vasárnap délután agyhalált állapítottak meg nála.

A nyomozás során arra jutottak, hogy a kislányt mindkét szülője gyakran bántalmazta az elmúlt öt hónapban. Ezt egyébként a gyereket a kórházba kerülése után ápoló orvosok is megerősítették, mivel korábbi sérüléseket is találtak a testén.

A gyerek az öt hónapos időszakot megelőzően nevelőszülőknél volt elhelyezve.

A szülőknek egyébként összesen négy gyermekük van. A lány testvérei sérelmére szintén rendszeresen követtek el bűncselekményeket 2020. november 1. és ez év március 31. között.

A kislány szüleit letartóztatták, a testvéreit pedig nevelőszülőknél helyezték el.

A 24 sata arról is beszámolt, hogy az egyik szociális munkás gondatlansága is felmerült az ügy kivizsgálásakor.

(A kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Shutterstock)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.