Meghalt a fiatal újságíró, aki 11 évesen interjút készített Barack Obamával

A fiú Dwyane Wade kosárlabda-legendával, Samuel L. Jacksonnal és Oprah Winfrey-vel is beszélgetett már.

2021. május 16., 14:47

Szerző:

Meghalt Damon Weaver, aki 2009-ben, 11 évesen interjút készített Barack Obama akkori elnökkel a Fehér Házban.

A 23 éves férfi május 1-jén vesztette életét, a halálának részletei nem kerültek nyilvánosságra. Húga, Candace Hardy csak annyit mondott, hogy természetes okok állnak a háttérben – írta a Guardian.

Weaver a 2009-es interjú alatt nagyrészt az oktatásról faggatta Obama elnököt, többek között arról, hogy mit lehetne tenni az iskolai ebéd javítása érdekében, Obama hogyan fejlesztené az iskolákat a hátrányos környékeken, de az egykori elnök kosárlabda-tudása is szóba került.

 A videó:

 

Nem Obama az egyetlen ismert személy, akit Weaver meginterjúvolt. Joe Biden akkori alelnök is kapott néhány kérdést a tehetséges kisfiútól, de a fiú Dwyane Wade kosárlabda legendával, Samuel L. Jacksonnal és Oprah Winfrey-vel is beszélgetett már.

 Egy másik felvétel:

Weaver egyébként kommunikációt, újságírást tanult egy georgiai egyetemen.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: YouTube)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.