Medvével ütközött egy vonat Japánban

Egy kisvonat összeütközött egy termetes medvével Furano városában – közölte a japán vasúttársaság.

2023. november 1., 15:36

Szerző:

Az utasok kénytelenek voltak a fűtetlen vonaton tölteni az éjszakát – írja az ORF.  A japán vasúttársaság tájékoztatása szerint egy kisvonat összeütközött egy körülbelül 1,80 méter magas medvével Furano városában. Az ütközés miatt a vonat menetképtelenné vált. A fedélzeten tartózkodó nyolc embernek azt mondták, hogy ne hagyják el a vonatot, amíg a vadászok meg nem győződtek arról, hogy nincs medve a környéken. Mivel azonban a vadászok éjszaka nem vadászhatnak, az utasoknak egész éjjel a fűtetlen vonatban kellett maradniuk – közölte a vasúttársaság.

A medve tetemét végül napfelkelte után fedezték fel, és eltávolították a sínekről. Japán, a medvék által okozott balesetek számának növekedésével küzd. Az idei évben már öt embert öltek meg medvék, és összesen 180 embert érintettek medvetámadások a környezetvédelmi minisztérium előzetes számítása szerint. Az előző öt évben átlagosan 106 ember volt érintett. 

(Kiemelt képünkön: Barna medve sétál az úton Shari városban, Hokkaido prefektúrában. Fotó: NORIAKI SASAKI / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)