Elárverezik Medvecsuk ukrán oligarcha lefoglalt 200 millió dolláros jachtját

Egy horvát bíróság engedélyezte Viktor Medvedcsuk ukrán oligarcha jachtjának az aukcióra bocsátását. A jachtból befolyt összeget pedig Ukrajna kapja meg.

2022. december 3., 08:19

Szerző:

Viktor Medvecsuk ukrán oligarcha Royal Romance nevű, 92,5 méter hosszú jachtját még korábban foglalták le a horvát hatóságok. A jelek szerint viszont egy helyi bíróság engedélyezte, hogy elárverezzék a jachtot, és az abból befolyt összeget pedig Ukrajnának adják – írta a Guradian.

A bíróság ítélete szerint a Royal Romance az ukrán kormány ARMA szervezetéhez kerül, amely korrupcióból lefoglalt vagyontárgyak visszaszerzésével és kezelésével foglalkozik. A szervezet pedig ezután aukcióra bocsátja a luxusjachtot.

Putyin barátja

Viktor Medvecsuk közeli barátja Putyinnak, olyannyira, hogy az orosz elnök az oligarcha lányának a keresztapja. Medvecsuk mág áprilisban próbált elszökni Ukrajnából, de a hatóságok őrizetbe vették, amit Zelenszkij meg is osztott. Az ukrán elnök ekkor azt fogolycsere részeként felajánlotta Medvecsukot, ami szeptember közepén végbe is ment.

Ukrajna átadott 55 orosz hadifoglyot és az Ukrajnában hazaárulással vádolt Viktor Medvedcsukot, Oroszország epdig 215 ukrán katonát, köztük 124 tisztet és az Azov ezred 108 tagját.