Elárverezik Medvecsuk ukrán oligarcha lefoglalt 200 millió dolláros jachtját

Egy horvát bíróság engedélyezte Viktor Medvedcsuk ukrán oligarcha jachtjának az aukcióra bocsátását. A jachtból befolyt összeget pedig Ukrajna kapja meg.

2022. december 3., 08:19

Szerző:

Viktor Medvecsuk ukrán oligarcha Royal Romance nevű, 92,5 méter hosszú jachtját még korábban foglalták le a horvát hatóságok. A jelek szerint viszont egy helyi bíróság engedélyezte, hogy elárverezzék a jachtot, és az abból befolyt összeget pedig Ukrajnának adják – írta a Guradian.

A bíróság ítélete szerint a Royal Romance az ukrán kormány ARMA szervezetéhez kerül, amely korrupcióból lefoglalt vagyontárgyak visszaszerzésével és kezelésével foglalkozik. A szervezet pedig ezután aukcióra bocsátja a luxusjachtot.

Putyin barátja

Viktor Medvecsuk közeli barátja Putyinnak, olyannyira, hogy az orosz elnök az oligarcha lányának a keresztapja. Medvecsuk mág áprilisban próbált elszökni Ukrajnából, de a hatóságok őrizetbe vették, amit Zelenszkij meg is osztott. Az ukrán elnök ekkor azt fogolycsere részeként felajánlotta Medvecsukot, ami szeptember közepén végbe is ment.

Ukrajna átadott 55 orosz hadifoglyot és az Ukrajnában hazaárulással vádolt Viktor Medvedcsukot, Oroszország epdig 215 ukrán katonát, köztük 124 tisztet és az Azov ezred 108 tagját.

 

 

Tegnap 21:53

Jemeni lázadóknak szánt iráni gépkarabélyok, géppuskák és tankelhárító rakéták ezreit foglalták le január 15-én francia haditengerészeti egységek az Ománi-öbölben – közölte csütörtökön az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM).

Tegnap 21:50

Választási csalásra való felbujtással vádolja egy ellenzéki szenátor Jair Bolsonaro volt brazil államfőt. Marcos do Val egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt állította, hogy az októberi elnökválasztás előtt a volt államfő környezetéből megkörnyékezték őt a választás majdani érvénytelenítésének lehetőségével kapcsolatban.

Tegnap 19:49

Szerbia még nem írta alá az úgynevezett francia-német javaslatot, amely a Belgrád és Pristina közötti helyzetet rendezné, a tárgyalásokat még folytatni kell – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön Belgrádban a parlament rendkívüli ülésén, amelynek témája a koszovói helyzet rendezése volt. Az elnök egyik felszólalását az ellenzék bekiabálással zavarta meg, majd dulakodás tört ki a kormánykoalíció és az ellenzék képviselői között.