Saját testével védte gyerekét az anya a medvétől

Egy mexikói anya bátran megvédte a fiát, miután egy medve felugrott a piknikasztalukra, és felfalta a fiú születésnapi vacsorájára szánt ételeket, centikre a gyerek arcától.

2023. szeptember 27., 20:48

Szerző:

A mexikóvárosi Silvia Macías az északi Monterrey város külvárosában található Chipinque parkba utazott, hogy megünnepelje fia, a Down-szindrómás Santiago 15. születésnapját. Nem sokkal azután, hogy leültek, hogy elfogyasszák a magukkal hozott ételt, megjelent a medve, és megette az asztalon lévő a sült krumplit, az enchiladát, a tacót és a salsát.

A nő barátnője, Angela Chapa által készített videón látható, ahogy Macías nyugodtan ül, centiméterekre a medve szájától, kezében Santiagóval, és kezével védi a szemét. A tekintetét lefelé tartja, hogy elkerüljön mindent, amit a medve kihívásnak tekinthet.

„A legrosszabb az volt, hogy attól féltem, hogy Santiago megijedhet. A fiam nagyon fél az állatoktól, még egy macska vagy egy kutya, bármilyen állat is nagyon megijeszti. Azért takartam el a szemét, mert nem akartam, hogy ha meglátja a medvét, sikítson vagy elfusson. Féltem, hogyha megijed, vagy sikít, vagy megijeszti a medvét, akkor a medve is reagál” – emlékezett vissza Macías kedden az Associated Pressnek adott interjújában.

A szerencsés megmenekülést annak is köszönhetik, hogy az anya előre kidolgozott egy biztonsági tervet. „Játszani fogunk egy játékot, ahol eltakarjuk Santiago szemét, és úgy fogunk viselkedni, mintha szobrok lennénk” – emlékezett vissza. A terv szerencsére bevált – írja az Associated Press cikke nyomán az Index.

(Kiemelt kép illusztráció: barna medve (Ursus arctos) egy szlovákikai erdőben 2019. október 14-én. Fotó: Biosphoto/AFP / Ervin Horesnyik)