Medvét látott, megállt, kihajolt az autóból – nem kellett volna

Abban a pillanatban jó ötletnek tűnt.

2021. augusztus 30., 15:41

Szerző:

Egy, a közösségi oldalakon terjedő videót osztottak meg a román hírportálok, amelyen jól látszik, hogy a Transzfogarason közlekedő autóból turisták hajolnak ki az útszéli medvékhez. Annak ellenére, hogy a hatóságok többször figyelmeztették a lakosságot arra, hogy a nagyemlősöket nem szabad etetni, és lehetőség szerint kerülni kell őket, nagyon sokan fittyet hánynak az óvatosságra, és továbbra sem tartják be a minimális biztonsági szabályokat sem – írja a Transindex.

A videóból kiderül, hogy az útszélén megálló autóból kihajolnak az utasok a medvékhez, majd az egyik állat felkapaszkodik a hátsó ajtóra, és nekiugrik a hátsó ablakon kihajoló nőnek. A bámészkodó gyorsan visszahúzódik a járműbe. A Hotnews szerint jelenleg nincsenek információk arról, hogy személyi sérülés történt-e, a hatóságok pedig nem reagáltak az esetre.

(Kiemelt képünk illusztráció: élelmet kereső medve Tusnádfürdőn 2017. június 9-én este. A vadállatok az erdélyi város utcáin úgy mászkálnak, mint máshol a kóbor kutyák. Fotó: Veres Nándor / MTI)

Tegnap 20:32

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

Tegnap 20:09

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

2022. október 2., 18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.