A háború mellett már egy járvány is fenyegetheti Mariupolt

Mariupol polgármesterének tanácsadója arról beszélt egy ukrán televíziónak, hogy az oroszok karantén alá helyezik a várost kolerajárvány miatt.

2022. június 6., 15:58

Szerző:

Az oroszok karantén alá helyezik Mariupol városát egy esetleges kolerajárvány miatt – közölte az ukrán televízióval a város polgármesterének tanácsadója, írta a BBC.

Petro Andriuscsenko elmondása szerint az orosz egységek lezárják Mariupolt, akik egyre többször emlegetik a kolerát. Andriuscsenko azt is elmondta, hogy a humanitárius helyzet Mariupolban egyre rosszabb, élelmiszer- és vízhiány is van.

Mariupol májusban került az oroszok ellenőrzése alá, miután több hónapon keresztül, már-már felismerhetetlenségig bombázták a várost.

(Kiemelt kép: Orosz katonák őrzik az Azovsztal üzem területét. Fotó:Alekszej Kudenko / Sputnik via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.