Már megtalálták az első koronavírusos esetet a tokiói olimpiai faluban

A sportolók július 23-tól érkeznek a játékokra.

2021. július 17., 09:41

Szerző:

Pozitív lett a koronavírustesztje a tokiói olimpiai falu egyik lakójának a pénteki rutin teszt során – közölték tokiói ötkarikás játékok rendezői szombaton, írja Reuters. A hírt Seiko Hashimoto, a szervezőbizottság vezetője is megerősítette. Ez az első pozitív eset, ráadásul egy olyan helyszínen, ahol a legtöbb versenyző tartózkodni fog majd.

Az információk szerint egy, a játékok szervezésében résztvevő személy tesztje lett pozitív, sem az állapotáról, arról, hogy be van-e oltva, továbbá az állampolgárságáról sem árultak el többet. Annyit tudni, hogy az illető nem japán, és nem sportoló, illetve 14 napra karanténba helyezték.

A pozitív teszt egyébként kétségeket vet fel a biztonságos olimpia ígéreteivel kapcsolatban. Az esemény július 23-án kezdődik, és augusztus 8-án zárul. A járvány miatt 2020-ban egy évvel elhalasztott játékokat, most pedig szigorú járványügyi intézkedések mellett tartják meg.

(Kiemelt kép illusztráció: Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.