Már egy néppárti EP-képviselőt is nagyon érdekel, hogyan buszoztathatták EU-pénzből vett buszokkal a rajongókat az EU-t gyalázó Orbán beszédére

2018. október 25., 10:40

Szerző:

Gunnar Hökmark, az Európai Néppárt svéd EP-képviselője vizsgálatot sürget, hogy az EU megtudja, pontosan hogyan és mire is használták fel Magyarországon az EU-tól érkező támogatásokat.

A képviselő azután mondta ezt a Politicónak, hogy a lap is szemlézte a 444 posztját, mely szerint EU-s támogatásból vett önkormányzati kisbuszokkal szállították a nézőket Orbán Viktor EU-gyalázó beszédére – írja a lap a Politico nyomán. Hökmark szerint finoman szólva is kínos, hogy Orbán beszédeiben a nemzetek szuverenitását elvenni akaró

gonosz birodalomként festi le az Európai Uniót, miközben még a beszédének közönsége sem jöhetett volna össze Budapesten az EU pénze nélkül.

A svéd politikust egyébként meglepte a buszoztatás, szerinte ugyanis

ha egy politikus csak buszoztatással képes a beszédeire csődíteni akkora tömeget, amekkorát ő akar, az a gyengeség jele.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.