19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

Már csak kilencedik az angliai halálozási okok között a koronavírus

November és február között minden hónapban a Covid-19 volt a vezető halálozási ok Angliában.

2021. május 20., 17:58

Szerző:

A legfrissebb statisztikai felmérés szerint a koronavírus-fertőzésből kialakuló Covid-19 betegség már csak a kilencedik helyen áll az Angliában történt halálozások leggyakoribb okainak listáján, írja az MTI.

A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett heti vizsgálata kimutatta, hogy Angliában – az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 56 millió lakosú országában – áprilisban 38 899 halálesetet regisztráltak a hatóságok, 2523-mal, 6,1 százalékkal kevesebbet az elmúlt öt év áprilisi átlagánál.

Az ONS ismertetése szerint a múlt hónapban történt halálozások közül 941-nek – a halálesetek 2,4 százalékának – közvetlen okaként szerepelt a Covid-19 a halotti bizonylatokban. Ezzel a Covid-19 betegség a márciusi harmadik helyről áprilisban a kilencedikre került az angliai halálozási okok gyakorisági listáján. November és február között minden hónapban a Covid-19 volt a vezető halálozási ok Angliában.

(Kiemelt kép: Egy nő nézi a koronavírusban elhunytak emlékfalát Londonban, 2021. április 22-én. Fotó: Nurphoto/AFP | David Cliff)