Magyar találmánnyal játszik Cristiano Ronaldo fia

Ifjabb Cristiano Ronaldo tizenegy éves lett. Labdarúgó apja ennek apropóján osztott meg néhány képet róla. Van egy nagyon érdekes is.

2021. június 18., 09:09

Szerző:

„Gratulálok, kicsim! Apa büszke rád! 11 év sok öröm és mosoly! Mindig harcolj az álmaidért! Nagyon szeretünk” – ezekkel szavakkal köszöntötte fiát Cristiano Ronaldo annak tizenegyedik születésnapja alkalmából az Instagramon. A büszke apa által feltöltött képekből azt is megtudhatjuk, hogy ifjabb Cristiano Ronaldo egyik kedvenc játéka a Rubik-kocka. 

Rubik Ernő 1974-es találmányát méltán nevezhetjük világsikernek. A háromdimenziós, mechanikus logikai játék nagyon rövid idő alatt elterjedt és népszerűvé vált az összes kontinensen. 1982. június 5-én volt az első, 2003 óta pedig kétévente megrendezik a Rubik-kocka-világbajnokságot. A 3×3×3 kockakirakás világrekordját Yusheng Du tartja, aki legjobb idejét 2018. november 24-én érte el, 3,47 másodperc alatt rakta ki a kockát. 

Ifjabb Cristiano Ronaldo 2010. június 17-én született az Egyesült Államokban. Apja születésnapja előtt két nappal lépett pályára a Puskás Arénában, ahol a portugál válogatott 3–0-ra legyőzte a magyar csapatot a labdarúgó Európa-bajnokságon.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés