06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Magyar rendőrök is segítik a Horvátországban nyaralókat

Idén is elérhetőek lesznek a Zadar és Pula környékén nyaralók számára a magyar rendőrök, akik – ha kell – útbaigazítják az eltévedt hazánkfiait.

2021. június 11., 13:57

Szerző:

A feladaton csakis kiválasztott rendőrök vehetnek részt, akik csütörtökön felkészítésen voltak a Rendőrségi Igazgatási Központban. A kiválasztás során szempont volt a nyelvtudás, így a Horvátországba induló magyar rendőrök közül öten beszélnek angolul, egy pedig horvátul.

A magyar rendőrök július 1-je és augusztus 31-e között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben.

A közös járőrszolgálat során a magyar rendőrök Zadarban és Pulában, valamint a környékbeli településeken, leginkább a strandok környékén, valamint az utazók által látogatott helyeken lesznek jelen. A rendőrök jellemzően a turisták részére adnak tájékoztatást, szükség esetén útbaigazítják a nyaralókat.

(Kiemelt kép: Ive Begonja, Zaton település körzeti megbízottja (j3) egy kempingben teljesít szolgálatot magyar kollégáival, Kocsis Judit, rendőr törzszászlóssal (j2) és Halmi Roland zászlóssal (j) 2012. július 2-án. Fotó: MTI / Mohai Balázs)