Magyar minta alapján Romániában is bevezetik a TAO támogatási rendszert

Lángoszlopként állunk itt a Kárpát-medencében.

2021. július 6., 18:56

Szerző:

Novák Károly Eduárd romániai ifjúsági és sportminiszter keddi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bevezetik a TAO-rendszert, amely

Magyarországon működik, és amelynek köszönhetően a társasági adó egy része közvetlenül a sportnak jut.

A miniszter szerint ebből a támogatásból főleg a prioritásnak örvendő sportágak fognak részesülni.

Novák arról is beszélt, hogy a fiatal sportolók számára regionális nevelőközpontokat hoznak létre, ahova összegyűjtik a minisztériumhoz tartozó sportklubok legtehetségesebb fiataljait, és szakmai fejlődési lehetőséget, anyagi stabilitást, biztonságot teremtenek számukra. Mint mondta, azért van szükség ezekre a regionális központokra, mert sok fiatal 18 éves korában hagyja abba a sportolást az anyagi biztonság hiánya miatt.

A miniszter becslése szerint Románia 4–6 érmet nyerhet a július 23-án kezdődő tokiói olimpián.

(Kiemelt kép illusztráció: Orbán Viktor miniszterelnök az újjáépített Tiszaligeti Stadion megnyitóján Szolnokon 2016. április 9-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.