Emmanuel Macron: Köszönöm, kedves Angela, az Európánkért vívott harcokat

A francia elnök Twitter bejegyzésben búcsúzott a visszavonuló német kancellártól. 

2021. október 23., 07:47

Szerző:

Emmanuel Macron francia elnök megköszönte Angela Merkelnek az Európai Unióért tett erőfeszítéseit. A francia elnök Twitter bejegyzésében úgy fogalmazott egy poszt nem elég ahhoz, hogy méltó módon összefoglalja a visszavonuló német kancellár 16 éves munkásságát. Macron francia és német nyelvű írásában emiatt az EU helyreállítási alap elfogadását emelte ki Merkellel kapcsolatban. 

 „Köszönöm, kedves Angela, az Európánkért vívott harcokat” 

- írta a francia elnök péntek este Twitter-oldalán. Hozzátette, hogy az uniós újjáépítési alap mutatja meg leginkább a leköszönő német kancellár teljesítményét és meggyőződősét.

Pénteken egyébként az EU tagállamainak vezető állva tapsolva búcsúztatták Merkelt brüsszeli csúcstalálkozójukon. A megbeszélésen Charles Michel az Európai Tanács elnöke is méltatta, nagy formátumú politikusnak nevezte a 16 év kormányzás után visszavonuló kancellárt. „Szellemisége és bölcsessége továbbra is az európai politika iránytűje és világítótornya marad”- tette hozzá az elnök. 

(Kiemelt kép: Emmanuel Macron francia elnök Angela Merkel német kancellárt fogadja a párizsi államfői rezidencia, az Elysée-palota előtt 2021. szeptember 16-án. Fotó: Ian Langsdon/MTI/EPA)