Luke Skywalker már ötszáz drónt küldött Ukrajnának

A híres jedit alakító színész által képviselt alapítvány, a United24 már 500 drónt küldött Ukrajnának.

2022. október 21., 15:23

Szerző:

Mark Hamill a Bloomberg Sound On című műsorában a közölte, hogy a United24 alapítvány eddig 500 drónt küldött Ukrajnának – írja a Telex.

„Ukrajnának drónokra van szüksége. A drónok döntik el a háború kimenetelét, a drónokkal védik meg a földjüket, az embereiket, azokkal figyelik a határokat” – mondta a Luke Skywalkert alakító Hamill a rádióinterjúban.

Hamill korábban Moszkvát az Erő sötét oldalához hasonlította, és azt mondta, hogy nem nehéz belelátni a gonosz birodalmát abba, ahogyan Oroszország megszállt egy szuverén országot. A színészt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte föl a United24 adománygyűjtő alapítvány nagykövetének. Az alapítvány által gyűjtött adományokból drónokat vásárolnak az ukrán hadseregnek.

(Kiemelt képünk: Mark Hamill amerikai színész az El Camino: A Breaking Bad című film bemutatóján Los Angelesben 2019. október 7-én. MTI/EPA/Christian Monterrosa)

16:39

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.