Lukasenka véletlenül elárulta, hogy legközelebb Moldovát szállják meg?

A fehérorosz vezető a biztonsági tanács előtt szólalt fel, amelyen láthatóan Oroszország ukrajnai haditerve látható részletesen.

2022. március 2., 07:41

Szerző:

Putyin háborús segítője kedden biztonsági tisztviselőkhöz szólt, miközben egy olyan haditérkép előtt állt, amely a jelek szerint egy tervezett hadműveletet mutat Dél-Ukrajnából az apró szomszédba – írja a SkyNEWS.

A térképen az orosz csapatok javasolt haditervei is láthatóak az ország egész területén.

Részletezte az Ukrajnába tartó orosz támadási irányvonalakat, amelyek közül néhány már az invázió első napjaiban megvalósult - például az északról Kijev felé, illetve a Krím felől Herszon felé rohamozó erők.

De számos olyan támadást is bemutattak, amelyek még nem valósultak meg - az egyik még Odessza kikötővárosából is Moldáviába mutatott, ami arra utal, hogy Oroszország csapatokat tervez bevonultatni Ukrajna szomszédjába.

A videót ITT tudja megtekinteni.

(Kiemelt képünk: Fotó: Taccjana Zenkovics / MTI /EPA)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).