Lövöldözés történt két brazíliai iskolában, két tanár és egy diák meghalt

Két tanárral és egy diákkal végzett, tizenegy másik embert pedig megsebesített pénteken egy délkelet-brazíliai város két iskolájában egy félautomata pisztollyal lövöldöző, golyóálló mellényt viselő férfi.

2022. november 26., 07:18

Szerző:

A lövöldözés az Espirito Santo államban fekvő kisvárosban, Aracruzban történt – áll a tagállam közbiztonsági titkárságának a közleményében.
Egyelőre nem tudni, hogy a hatóságoknak sikerült-e kézre keríteniük az elkövetőt. A biztonsági kamera felvételei szerint a golyóálló mellényt viselő támadó félautomata pisztolyt használt a lövöldözéshez – közölte egy videóban Marcio Celante, a város közbiztonsági vezetője.
Celante közölte azt is, hogy a tizenegy sebesült között kilenc tanító van. A támadó eltakarta az arcát, ezért nehéz az azonosítása. A rendőrség vizsgálatot indított annak felderítésére, hogy az elkövetőnek voltak-e társai.


Az iskolai lövöldözések nem gyakoriak Brazíliában, bár az elmúlt években némileg emelkedett a számuk.

(Kiemelt képünk: Egy rendőr áll őrt, miközben a helyiek gyülekeznek a rendőrőrs előtt, ahol két iskolai lövöldözés elkövetőjét tartják fogva Aracruzban, Espirito Santo államban, Brazíliában. Legalább három ember, köztük egy serdülő lány meghalt, 11 másik pedig megsebesült, amikor egy férfi tüzet nyitott két iskolában Brazília délkeleti részén. Fotó: ANTONIO MOREIRA / AFP)

Tegnap 21:53

Jemeni lázadóknak szánt iráni gépkarabélyok, géppuskák és tankelhárító rakéták ezreit foglalták le január 15-én francia haditengerészeti egységek az Ománi-öbölben – közölte csütörtökön az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM).

Tegnap 21:50

Választási csalásra való felbujtással vádolja egy ellenzéki szenátor Jair Bolsonaro volt brazil államfőt. Marcos do Val egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt állította, hogy az októberi elnökválasztás előtt a volt államfő környezetéből megkörnyékezték őt a választás majdani érvénytelenítésének lehetőségével kapcsolatban.

Tegnap 19:49

Szerbia még nem írta alá az úgynevezett francia-német javaslatot, amely a Belgrád és Pristina közötti helyzetet rendezné, a tárgyalásokat még folytatni kell – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön Belgrádban a parlament rendkívüli ülésén, amelynek témája a koszovói helyzet rendezése volt. Az elnök egyik felszólalását az ellenzék bekiabálással zavarta meg, majd dulakodás tört ki a kormánykoalíció és az ellenzék képviselői között.