Halálos lövlöldözés a a Mercedes-gyárban – Helikopterekkel vonultak ki a rendőrök

Lövöldözés tört ki a Németország délnyugati részén lévő Mercedes gyárban csütörtökön, ketten meghaltak. Egy gyanúsítottat elfogott a rendőrség.

2023. május 11., 13:00

Szerző:

Ma reggel lövések dördültek a sindelfingeni Mercedes-Benz gyár területén és két ember életét vesztette – közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője, az információkat a rendőrség egy Twitter-bejegyzésben megerősítette. A nyomozók feltételezése szerint egyetlen elkövetőről van szó, a gyárban dolgozó, 53 éves férfi a felelős a lövöldözésért. A Deutsche Welle azt írja, egy különleges műveleti csoport zárta körül a helyszínt, két helikoptert is bevetettek.

Mint kiderült, az ott dolgozó férfi 7 óra 45 perc körül lépett be a gyár egyik gyártócsarnokába és rálőtt két emberre. Az egyik férfi a helyszínen meghalt, a másik áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét. Az üzem biztonsági szolgálatának munkatársai feltartóztatták az elkövetőt és átadták a helyszínre érkező rendőröknek. A dolgozóknak a rendőrség és a vállalat támogató szakemberei segítenek megküzdeni a történtekkel. A támadás indítékát vizsgálják, a hivatalos információk szerint a környékbeli lakosságot nem fenyegette veszély.

A vállalat is reagált a történtekre: „Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és megpróbáljuk tisztázni a tényeket. Az alkalmazottak biztonsága az első”. 

A Mercedes-Benz a cég zászlóshajójaként ismert, S osztályú luxusszedánját gyártja a Stuttgarttól 17 kilométerre délnyugatra lévő Sindelfingenben található telephelyén, ahol a vállalati adatok szerint körülbelül 35 ezer embert foglalkoztatnak.

2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.

(Kiemelt képünk: Rendőrségi autók a Mercedes-Benz egyik németországi gyáránál. Fotó: Julian Rettig/DPA/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.