Súlyos baleset Oroszországban, vadászgépről leeső lőszerek robbantak fel

A nyugat-oroszországi Belgorodban csapódott a földhöz a vadászgépből kiesett lőszer, a robbanás három embert megsebísett. 

2023. április 21., 13:31

Szerző:

Az orosz védelmi tárca szerint az incidens csütörtök este történt, amikor a légierő egyik Szu-34-es típusú repülőgépe Belgorod felett haladt. Az ukrajnai bevetésekre induló orosz repülőgépek gyakran a város felett repülnek át. Vjacseszlav Gladkov, a Belgorodi terület kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy a robbanás nyomán 20 méter átmérőjű kráter keletkezett a város egyik központi kereszteződésénél. Egy közeli lakóház megrongálódott, több parkoló autóban károk keletkeztek, és villanyoszlopok dőltek ki. Három ember megsérült, de egyikük sebesülése sem életveszélyes. Kettőt közülük kórházba szállítottak. A megrongálódott társasház lakóit kiköltöztették.

A kormányzó és Valentyin Gyemidov belgorodi polgármester a Telegramon olyan képeket tett közzé, amelyeken a robbanás által felszakított aszfalt és törmelék látható egy épület előtt, valamint a robbanás által elpusztított egyik lakás belseje. Az Ukrajnához közeli Belgorodi területet rendszeresen érik belövések, amelyek többször halálos kimenetelűek. Az orosz támadás kezdete óta 25 ember halt meg, és több mint 90 sebesült meg a térségben.

(Kiemelt képünkön a sérült terület látképe a légierő Szu-34-es repülőgépének Belgorod város fölötti repülése után, egy repülőgép lövedékének rendellenes süllyedése történt Belgorod városközpontjában az ukrán határ közelében, Oroszországban 2023. április 21-én. Fotó:Belgorod régió kormányzósága / Handout / Anadolu ügynökség)

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.