London ismét olimpiát rendezne

Sadiq Khan, London polgármestere azt mondta, azon dolgoznak, hogy a brit főváros a jövőben ismét ötkarikás játékokat rendezhessen, és az legyen "minden idők legzöldebb olimpiája".

2022. július 23., 11:23

Szerző:

London legutóbb 2012-ben adott otthont a világ legnagyobb sporteseményének, legkorábban pedig 2036-ban lehet újra házigazda, miután a következő három nyári olimpiának már megvan a helyszíne (2024 Párizs, 2028 Los Angeles, 2032 Brisbane).

„Londonban az a nagyszerű, hogy nem kell szennyezni a környezetet azzal, hogy új stadionokat építünk, új csarnokot a kerékpárnak vagy az úszásnak, mert minden adott” – nyilatkozott Khan a Sky Newsnak.

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta: a tervek még korai szakaszban vannak, és a pályázatot a kormánynak és a Brit Olimpiai Bizottságnak is támogatnia kell.

London 1908-ban és 1948-ban is olimpiai házigazda volt.

(Kiemelt kép: A parlament londoni épülete 2020. december 29-én. Másnapra összehívták a képviselőket, hogy szavazzanak az Európai Unióból kilépéstől Nagy-Britannia és az EU jövőbeli kétoldali kapcsolatrendszeréről kötött megállapodásról. MTI/EPA/Andy Rain)

Bombatölcsérekkel lyuggatott búzamezők, blokád alatt tartott kikötők és szállítási útvonalak, brutális hőhullám és vízhiány, egekbe szökő élelmiszerárak, egyre több éhes száj – 2022 nyarának globális agrár- és élelmiszerhelyzete a többet kevesebből elvét vetíti előre.