Lezuhant az iráni sportminiszter helikoptere

 Lezuhant Hamid Saddzsádi iráni sportminiszter helikoptere az ország délkeleti részén csütörtökön, jelentette az IRNA állami hírügynökség.

2023. február 23., 18:38

Szerző:

A baleset Kermán tartomány Baft nevű városánál történt. A szerencsétlenségben a tárcavezető egyik tanácsadója életét vesztette, s a helikopter több utasa – köztük maga Hamid Saddzsádi miniszter is – megsérült.


Iráni hírportálok szerint a balesetben Eszmail Ahmadi vesztette életét, az Iráni Forradalmi Gárdának a sportminisztériumban lévő összekötője, akinek az volt a feladata, hogy nyomást gyakoroljon a hidzsábot (muszlim fejkendő) levető sportolókra a hazai és nemzetközi versenyeken.


A Tasnim félhivatalos hírügynökség úgy tudja, a helikopteren 12 utas és négyfős személyzet utazott. Mohammad-Mehdi Fadakar kermáni kormányzó szerint a baleset leszálláskor történt.

(Kiemelt képünk: Az iráni sport- és ifjúsági miniszter, Hamid Saddzsádi beszél az iráni labdarúgó-válogatott FIFA-világbajnokságra tervezett mezének bemutatóján a Milad Tower nemzetközi konferenciaközpontban Teheránban, Iránban 2022. november 08-án. Fatemeh Bahrami / Anadolu Agency
Fatemeh Bahrami / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.