Lettország betiltott egy orosz propagandatévét, pedig Szijjártó Péter nagyot csocsózott a riporterével Moszkvában

2020. július 8., 21:42

Szerző:

Lettországban betiltották a külföldre sugárzó RT (korábban Russia Todayként ismert) orosz állami televízió hét csatornáját összhangban az Európai Unió által elrendelt szankciókkal - jelentette be a LETA balti hírügynökség a lett médiahatóságra (NEPLP) hivatkozva.

Az RT, az RT HD, az RT Arabic, az RT Spanish, az RT Documentary HD, az RT Documentary és az RT TV műsorszórását függesztették fel, mert az Európai Unió szankciókat rendelt el Dmitrij Kiszeljovval, az RT vezérigazgatójával szemben, aki központi szerepet játszott a Krím félsziget 2014-ben történt elcsatolását övező orosz propagandában.

Az NEPLP szerint az RT műsoraiban Lettországot bukott államként mutatja be. A médiahatóság Kiszeljovot a Kreml vezető propagandistájának nevezte, és közölte, hogy a tiltás addig marad érvényben, míg Kiszeljov az uniós szankciós listán szerepel – írta az MTI.

A 444 közben felelevenített egy hangulatos, június végi felvételt, amelyen Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere az RT tudósítójával csocsózik Moszkvában, közben könnyedén csevegve.

Íme a nem mindennapi látványosság: