OnlyFans-en próbálkozik a bécsi turisztikai ügynökség

Ugyanis a közösségi média letiltotta a meztelen műalkotásokat.

2021. október 16., 12:09

Szerző:

Nem mindennapi megoldást választott a bécsi turisztikai ügynökség, hogy múzeumait és azok kiállításait promótálja. Az osztrák főváros új, cenzúrától mentes webhelyet talált a művészi kifejezésre: a pornográf tartalmairól híres OnlyFans platformon nyitott fiókot. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt években többször is megtapasztalták, hogy a mainstream közösségi média felületek, mint a Twitter, a Facebook és az Instagram bárminemű meztelenséget letilt a felületéről. Jelenleg tehát az OnlyFans az egyetlen olyan közösségi háló, amely megengedi a meztelenség ábrázolását. Így tiltakozik az ügynökség a platformok művészeti múzeumai és galériái folyamatos cenzúrája ellen, írja a Guardian.

Helena Hartlauer, a bécsi turisztikai testület szóvivője elmondta, a város és kulturális intézményei „szinte lehetetlennek” találták a meztelenséget ábrázoló műalkotások promóciós anyagokban való felhasználását. A OnlyFans "Bécs 18+" tartalmának első előfizetői bécsi városkártyát és belépőjegyet is nyerhetnek, így elősegítve a koronavírus-járvány miatti leállás után újrainduló kulturális helyszíneket. 

(Kiemelt kép: Jean-Francois FORT / Hans Lucas via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.