Lesokkoló látványt nyújt a Google Maps frissítése a lebombázott ukrán településekről

A google maps frissítette a kijevi régió városait és helyeit. A képeken megnézhetőek a „békefenntartás” következményei.

2022. május 19., 13:42

Szerző:

Beköszöntött a tavasz Bucsában, hat hét telt el, amióta az orosz katonák kivonultak a Kijev melletti kisvárosból, tömegsírokat, megcsonkított polgárok százait maguk után hagyva, és lerombolt épületeket. 

A Kijevtől északnyugatra fekvő, feldúlt Borodjanka városában, amikor az orosz erők megszállták és elfoglalták a várost, a károk pusztítóak voltak. Ukrán tisztviselők szerint Oroszország szándékosan bombázott polgári területeket, és több mint egy héttel a megszálló erők kivonulása után még mindig több százan eltűntek. Most a csapatok a romok között kutatnak, hogy kiderítsék kik maradtak életben.

A fővárostól északkeletre fekvő Irpiny mára kísértetvárossá vált, ahol kiégett épületek, összetört járművek és holttestek hevernek az utcákon.

(Kiemelt képünk: A Google Maps utcaképe Bucsában. Képernyőfotó.)

 

 

18:34

A világszervezet több szakosított szervezete, köztük a Világélelmezési Program (WFP), az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a Nemzetközi Gyermekalap (UNICEF) és az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) által összeállított dokumentum szerint a világ lakosságának csaknem 10 százaléka, vagyis mintegy 828 millió ember nem jutott elegendő élelmiszerhez tavaly, ami 46 millióval több a tavalyelőttinél és 150 millióval több a 2019-esnél. Az azt megelőző években, 2015 és 2019 között az éhezők száma nagyrészt változatlan szinten volt.