Lesokkoló látványt nyújt a Google Maps frissítése a lebombázott ukrán településekről

A google maps frissítette a kijevi régió városait és helyeit. A képeken megnézhetőek a „békefenntartás” következményei.

2022. május 19., 13:42

Szerző:

Beköszöntött a tavasz Bucsában, hat hét telt el, amióta az orosz katonák kivonultak a Kijev melletti kisvárosból, tömegsírokat, megcsonkított polgárok százait maguk után hagyva, és lerombolt épületeket. 

A Kijevtől északnyugatra fekvő, feldúlt Borodjanka városában, amikor az orosz erők megszállták és elfoglalták a várost, a károk pusztítóak voltak. Ukrán tisztviselők szerint Oroszország szándékosan bombázott polgári területeket, és több mint egy héttel a megszálló erők kivonulása után még mindig több százan eltűntek. Most a csapatok a romok között kutatnak, hogy kiderítsék kik maradtak életben.

A fővárostól északkeletre fekvő Irpiny mára kísértetvárossá vált, ahol kiégett épületek, összetört járművek és holttestek hevernek az utcákon.

(Kiemelt képünk: A Google Maps utcaképe Bucsában. Képernyőfotó.)

 

 

Tegnap 18:46

Elfogadta csütörtöki rendkívüli ülésén a román kormány a pedagógusoknak havi 1000 lej (75 ezer forint), a tanügyi kisegítő személyzetnek pedig 400 lej bruttó béremelést bevezető sürgősségi kormányrendeletet, a román vezetők szerint ezzel a pedagógusok minden követelése teljesült, véget kell vetniük a május 22-e óta tartó általános sztrájknak.

A zambiai Ndolában a legfelsőbb bíróság csütörtökön felmentette a gyerekkereskedelem gyanújával hét hónappal ezelőtt őrizetbe vett horvát állampolgárokat – közölte Vedrana Simundza Nikolic, a horvát igazságügyi minisztérium államtitkára. A hírt a külügyminisztérium is megerősítette.

Megváltozott a Donyeck megyei Bahmut városánál a hadművelet formátuma, ezért átmenetileg szünetelnek a harcok – jelentette ki Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott nyilatkozatában.

2023. június 1., 16:01

További támogatásukról biztosították Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban az Európai Politikai Közösség moldovai csúcstalálkozójának megnyitásakor felszólaló állam- és kormányfők. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO-csatlakozás egyértelmű támogatására kérte a résztvevőket.