Lekaszálták a műfüvet a körforgalomban

Biztonsági okokból ültettek műfüvet, hogy kevésbé legyen veszélyes a gondozása. 

2022. április 10., 13:36

Szerző:

Nagyot nézett az angliai Yeovil városában élő Nigel Castle, amikor a város egyik körforgalmához érve annyira meglepő látvány tárult elé, hogy rögtön megkérte unokahúgát, hogy készítsen róla fényképeket.

Ott ugyanis azt látta, ahogy egy önkormányzati dolgozó éppen a műfűvel beborított területen dolgozik egy szegélyvágóval.

A férfi a BBC-nek elmondta, hogy „teljesen elámult” a jelenet „őrültségén”, ahogy azt nézte, hogyan vágja valaki a műfüvet. Az esetről készült fényképeket aztán a közösségi oldalán tette közzé, hogy így gyakoroljon nyomást az önkormányzatra – írja az rtl.hu

A város vezetése bocsánatot kért az eset miatt, és közölte, hogy az önkormányzati dolgozónak kézzel kellett volna kihúzni a műfüves borításon keresztülnőtt gyomnövényeket, és hozzátették, hogy „továbbképzéseket fognak tartani” az esettel kapcsolatban.

Castle a BBC-nek elmondta, hogy ő leginkább azt szeretné elérni, hogy ne műfű legyen a körforgalomban, hanem valódi növények. Az önkormányzat erre azt válaszolta, hogy biztonsági okokból döntöttek a mesterséges borítás mellett, mert a munkásoknak túl veszélyes lenn ott gondozniuk a növényeket.


(Kiemelt képünk: Műfüvet nyíró kertész Nagy-Britanniában. Fotó: Twitter)