Kijevet bombázzák az oroszok

Újabb légitámadást hajtottak végre kedden az orosz erők Kijev ellen, a légvédelem négy rakétát megsemmisített, de becsapódás történt a város központjában – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

2022. november 15., 15:42

Szerző:

A polgármester közlése szerint a kijevi Pecserszk kerületben az előzetes információk szerint két lakóépületet találtak el lövedékek. Hozzátette, hogy orvosok és mentők már a helyszínen vannak. Lehetséges áldozatokról még nincs hír – írta az MTI.

A BCC tudósítása szerint többek között Mikolajivból, Csernyihivből és Zaporizzsjából is jelentettek légitámadásokról. Vitalij Kimm, Mikolajiv polgármestere azt állította, hogy három hullámban lőtték ki az oroszok rakétáikat.

Csernyihivben Vjacseszlav Csaus kormányzó arra figyelmeztette az embereket, hogy keressenek menedéket, mondván, hogy a légitámadás folytatódik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Mentőmunkások megvizsgálnak egy orosz dróncsapások által lerombolt épületet Kijevben, 2022. október 18-án. Fotó: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.