Legalább 9-en meghaltak egy benzinkúti robbanásban Írországban

A benzinkút Írország északnyugati részén található. Egyelőre nem tudni a robbanás okát. 

2022. október 8., 14:04

Szerző:

Robbanás történt egy benzinkúton Írország északnyugati részén, a balesetben kilencen életüket vesztették, nyolc embert sérülésekkel kórházban ápolnak – közölte a helyi rendőrség szombaton.

Még nem tudni a robbanás okát

A katasztrófa Creeslough-ban történt péntek este, egyelőre ismeretlen okok miatt. Az Applegreen céghez tartozó komplexum magában foglalta a 400 fős település egyetlen postáját és élelmiszerüzletét, de egy fodrászszalon is az épülethez tartozott. Egy szomszédos lakóházban is súlyos károk keletkeztek.

A sérülteket az ír parti őrség helikopterével szállították kórházba. A helyiek segítségére siettek az észak-írországi hatóságok is. A helyszínen keresőkutyákkal is kutattak a romok alatt rekedt túlélők után. Szombat délutáni nyilatkozatok szerint mindazonáltal már nem számítanak rá, hogy túlélőre lelnének.

Micheál Martin ír miniszterelnök azt mondta, hogy az Ír-sziget egésze „megdöbbenve és teljesen lesújtva” osztozik a helyiek fájdalmában. A kormányfő részvétét fejezte ki az egész település és azok számára, akik a tragédiában elvesztették szeretteiket. Megköszönte továbbá az ír és északír hatóságoknak, hogy hamar a helyszínre siettek, és „rendkívül traumatikus körülmények között is egész éjen át dolgoztak”.

(Kiemelt kép: Folyik a mentés az északnyugat-írországi Creeslough-ban. Legalább kilenc ember meghalt a robbanásban, 2022. október 8-án. Fotó: Paul Faith/AFP)

15:48

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.