Lavrov lányának menekülnie kellett Grúziából

Jekatyerina Vinokurova azért érkezett Grúziába, hogy részt vegyen férje testvére, Alekszandr Vinokurov orosz üzletember esküvőjén. Az épület alatt azonban összecsaptak az oroszellenes tüntetők a rendőrökkel.

2023. május 21., 11:49

Szerző:

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov lánya, Jekatyerina Vinokurova (Lavrova) és férje elhagyta Grúziát, ahol rokonuk esküvőjén vendégeskedtek volna – számolt be az egyik grúz tévécsatorna közlése alapján az Index. Vinokurovát és férjét a grúz állambiztonsági szolgálat és a belügyminisztérium kísérte. Állítólag éjfélkor lépték át a határt, és most Szaúd-Arábiában vannak.

A Mtavari tévécsatorna szerint Jekatyerina Vinokurova azért érkezett Grúziába, hogy részt vegyen férje testvére, Alekszandr Vinokurov orosz üzletember esküvőjén. Vinokurov testvérének menyasszonya és az esküvőre hivatalos vendégek a Kvareli Lake Resort szállodában szálltak meg.

Az épület alatt összecsapások törtek ki az oroszok Grúzia elhagyását követelő tüntetők és a rendőrség között. A grúz belügyminisztérium hivatalosan megerősítette 16 ember, köztük ellenzéki politikusok őrizetbe vételét.

(Fotó: HANDOUT / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / HANDOUT / AFP)

 

 

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.