06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Lábon lőtte és felgyújtotta a feleségét egy férfi Franciaországban

A házuk is kiégett, de egyelőre nem tudni, hogyan.

2021. május 5., 20:45

Szerző:

Életét vesztette egy 31 éves, háromgyermekes anya, miután a férje élve felgyújtotta a nyílt utcán a délnyugat-franciaországi Mérignacban – írja az MTI.

A tragédia kedd este történt, amikor szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi egy nőt fegyverrel üldöz az utcán, majd többször lábon lövi. Miután a nő összeesett, a férfi a még életben lévő feleségét gyúlékony folyadékkal leöntötte és felgyújtotta.

A házaspár háza részben kiégett, a tűzeset körülményei egyelőre nem ismertek.

A 44 éves férfit fél órával a tragédia után őrizetbe vették a Mérignac-kal szomszédos Pessac településen. Egy 12-es kaliberű puskát, egy gázpisztolyt és töltényeket találtak nála. Az ügyészség élettárs által elkövetett szándékos emberölés és gyújtogatás miatt indított eljárást a férfi ellen, akinek már korábban is volt dolga a rendőrséggel.

Alain Anziani, a 70 ezer lakosú Mérignac polgármestere elmondta: a tragédia a kisváros nyugodt, polgári negyedében történt, és nagyon megrázta a helyieket. A tragédia szemtanúinak az önkormányzat pszichológiai ellátást biztosít.

A pár 3, 7 és 11 éves gyereke a nővel élt a házban, amelyik kiégett. A gyerekek nem voltak otthon, amikor a tragédia történt, jelenleg a mentők pszichológiai szolgálata vigyáz rájuk.

Hivatalos adatok szerint Franciaországban tavaly kilencven nőt ölt meg jelenlegi vagy korábbi partnere, 2019-ben 146 volt az áldozatok száma. Január 1. óta 39 nő halt bele a párja vagy a korábbi párja erőszakos támadásába.

(Kiemelt kép: AFP | Mehdi Fedouac)