Különös: épp akkor nem volt Starlink hálózat, amikor az ukránok rakétákkal támadták az oroszok hajóit

 Egy órával később a hálózati probléma megoldódott. Nem először történt ilyen.

2023. szeptember 13., 14:04

Szerző:

Pont akkor támadták az ukránok rakétákkal és drónokkal az orosz megszállás alatt álló Szevasztopol kikötőjét, és az ott állomásozó orosz hadiflotta hajóit, amikor a Starlink hivalatos X-oldalán megjelent egy tájékoztatás arról, hogy a műholdas kommunikációs hálózat egy hiba miatt szünetel. Egy órával később közölték, hogy a hálózati probléma megoldódott – írja a Telex.

Elon Musk pont múlt héten ismerte el, hogy tavaly megakadályozott egy ukrán támadást Szevasztopolnál azzal, hogy lekapcsolta a Starlinket. Musk a döntését azzal indokolta, hogy „a háború súlyos eszkalációját” állította meg, és és „mini Pearl Harbor”-nak titulálta a meghiúsuló támadást.

Szevasztopolban moszkvai idő szerint szerda éjjel három óra körül ütött ki tűz egy hajógyárban egy rakétabecsapódás következtében. Az orosz védelmi minisztérium később közölte, hogy tízből hét rakétát semlegesített a légvédelem. A minisztérium állítása szerint három tengeri drónnal támadták a Szevasztopolnál állomásozó orosz Fekete-tengeri Flotta hajóit is, de mindet hatástalanították. A támadásban 24-en sérültek meg és két, javítás alatt álló hajó is megrongálódott. 

Az ukránok állítása szerint a támadásban egy orosz partraszállító hajó és egy orosz tengeralattjáró is megsérült. Mindeközben az oroszok drónokkal támadták Odesszát, kikötői létesítmények rongálódtak meg, hatan megsérültek.

 (Kiemelt képünkön:Elon Musk Twitter Fotó: Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.