Kulcsfontosságú várost adhatnak fel az oroszok

Több jel is arra mutat, hogy az oroszok gyors visszavonulásba kezdtek.

2022. november 3., 16:26

Szerző:

Eltűnt az orosz zászló a herszoni tartományi kormányzat épületéről Ukrajnában, amit szomorúan vett észre egy háborúpárti orosz blogger, ugyanis arra utalhat, hogy a megszállók feladhatják a várost – írja a Napi.hu.

Eltűnt az orosz nemzeti lobogó a dél-ukrajnai Herszon tartomány azonos nevű fővárosában lévő kormányzati épületről - jelentette egy orosz háborúpárti blogger a Telegram közösségi portálon a Moscow Times tudósítása szerint. A Kreml politikáját támogató Alekszander Koc adta hírül az információt. A környező épületeken még ott vannak az orosz zászlók - tette hozzá.

Az elmúlt hetekben az orosz adminisztráció több tíz ezer civilt telepített át a Dnyeper (Dnyipro) folyó jobb partjáról a bal partra, miután az ukrán hadsereg csapatai megközelítették a tartományi fővárost. A zászló eltűnése az első jele lehet annak, hogy az orosz hadsereg úgy döntött, nem próbálkozik a jobb parton még márciusban megszállt területek megtartásával – írja a lap.

(Kiemelt kép: Egy lerombolt híd és vízgát az ukrajnai Herszonban 2022. október 27-én. Fotó: Wolfgang Schwan) / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.