Kritikus pontokon érte dróncsapás a kijevi régiót

Kritikus infrastrukturális létesítményeket értek orosz dróncsapások csütörtökön kora reggel a kijevi régióban – közölte az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.

2022. október 13., 08:52

Szerző:

Kirilo Timosenko a Telegram alkalmazáson azt írta, hogy kamikaze drónok újabb támadása indult létfontosságú kijevi infrastrukturális létesítmények ellen.

Ukrajna az elmúlt hetekben sorozatosan olyan orosz támadásokról számolt be, amelyekben iráni gyártmányú, Sahíd-136 típusú drónokat vetettek be. Teherán cáfolja, hogy szállítana ilyen fegyvereket Oroszországnak, a Kreml pedig nem kommentálta a történteket.

Orosz rakétatámadás érte csütörtökön Mikolajiv városát is – közölték helyi tisztviselők. Beszámolójuk szerint egy ötemeletes lakóépületet ért találat, a két felső emelet teljesen megsemmisült.

Olekszandr Szenkevics, a város polgármestere azt írta a közösségi médiában, hogy mentők dolgoznak a helyszínen. Hozzátette, hogy a dél-ukrajnai várost „masszív támadás érte”.

(Kiemelt kép: Műholdkép a megsérült Tets-5 erőmű transzformátorállomásáról Kijevben 2022. október 12-én. Fotó: Maxar Technologies / AFP)