Magas rangú orosz tisztek sérültek meg súlyosan a pénteki ukrán támadásban

Kirillo Budanov, az ukrán hírszerzés főnöke elmondta, 9 ember halt meg és 16 súlyosan megsérült a szevasztopoli flotta főhadiszállása elleni támadásban, köztük több, fontos orosz tábornok is.

2023. szeptember 23., 19:42

Szerző:

Orosz tábornokok haltak meg és sérültek meg súlyosan a pénteki, szevasztopoli flotta-főhadiszállás elleni ukrán dróntámadásokban, jelentette be Kirillo Budanov, a kijevi katonai hírszerzés vezetője. Budanov információi szerint a támadásoknak összesen 9 halálos áldozata, és 16 súlyos sérültje volt. Információi szerint a súlyos sérültek között van Olexandr Romancsuk vezérezredes, és Oleg Cekov altábornagy, vezérkari főnök.

Életét veszíthette a támadásban Viktor Szokolov admirális, az orosz Fekete-tengeri flotta parancsnoka is, ezt az információt azonban Budanov nem erősítette meg szombaton.

A súlyosan sérült Romancsuk vezérezredes a zaporizzsját részben ellenőrzése alatt tartó és ott harcoló orosz csapatok parancsnoka is, míg Cekov az orosz Északi Flotta egyik parancsnoka.

Budanov nem válaszolt az Amerika Hangja azon kérdésére, hogy nyugati technikát használtak-e a Szavasztopol elleni támadáshoz, ahogy arra sem, kémeik és az ukránokat támogató partizánok segítették-e az akciót.

(Kiemelt kép: műholdas felvétel a szevasztopoli főhadiszállás elleni, 2023. szeptember 22-i, ukrán támadásról. Fotó: Planet Labs PBC / AFP)