A krími orosz kormányzó szerint ukrán drónok támadták meg Szevasztopolt

A krími légvédelem a dróntámadást elhárította, de a kompokat fel kellett függeszteni.

2023. március 22., 08:28

Szerző:

Az Oroszország által annektált Szevasztopol kormányzata szerdán bejelentette, hogy felfüggesztette a Krím-félsziget déli részén fekvő kikötőváros körüli kompjáratokat, miután a kormányzó közlése szerint a légvédelem elhárított egy ukrán dróntámadást.

Mihail Razvozsajev a Telegramon arról tájékoztatott, hogy három eszközt semmisítettek meg, és a Szevasztopolban állomásozó Fekete-tengeri Flotta nem szenvedett károkat.

Kedden robbanás történt a félsziget északi részén fekvő Dzsankojban, amelyért helyi tisztségviselők egy ukrán drónt tettek felelőssé.

(Kiemelt kép: Az orosz haditengerészet Ropucha osztályú RFS Kaliningrad nevű partraszállóhajója érkezik a Fekete-tengeri flotta bázisául szolgáló Szevasztopol kikötőjébe 2022. február 10-én. Fotó: Eyepress News/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.