Koronavírus-fertőzése buktatta le a saját halálát megrendező csalót

Hosszú évek óta keresték az álnéven bujkáló férfit.

2022. január 21., 13:17

Szerző:

Skóciában letartóztattak azt az amerikai csalót, aki megrendezte a saját halálát, hogy eltűnjön a hatóságok elől, akik csalás és szexuális erőszak miatt körözték – írja a Daily Mail. Arthur Knightot egy glasgowi kórházban találták meg, ahová koronavírus-fertőzés miatt került.

A férfi korábban Rhode Islanden élt, ahol Nicholas Alahverdianként ismerték, ismert gyermekjogi aktivistaként és a helyi politikában is aktív volt. 2008-ban viszont azzal vádolták meg, hogy megerőszakolta volt barátnőjét. Később kiderült, hogy több ilyen ügy is fűződik a nevéhez, ráadásul több államban. Széles bűnlajstromában egy 200 ezer dolláros csalás is szerepel: a gyanú szerint nevelőanyja férje nevére hitelkártyákat és kölcsönöket vett fel Ohióban. 

A férfi ellen még az FBI is elfogatóparancsot adott ki, de nehezen találták meg, mivel többször is nevet változtatott. 2019-ben azt a hírt terjesztette magáról, hogy non-Hodgkin limfómája van, egy évvel később pedig saját halálhírét keltette a médiában. A hatóságok ekkor le is álltak a nyomozással.

A férfi azonban évek óta Skóciában bujkált, ahol nemrég megfertőződött koronavírussal. Az állapota annyira súlyos volt, hogy bekerült a glasgow-i Queen Elizabeth Egyetemi Kórházba, ahol lélegeztetőgépre is került. Az ápolók nem ismerték a személyazonosságát, de az álneve miatt sikerült rátalálnia a hatóságoknak. Amint felépül, várhatóan ki fogják adni az Egyesült Államoknak, írja a 24.hu.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Alexey Maishev / Sputnik/AFP)