Koronás fő haragszik a brutális orosz agresszió miatt

Fülöp király büszkeséggel érkezett a román katonai bázisra, ahol megtekintette a 300 belgát. 

2022. június 17., 16:00

Szerző:

A nyugati világ Ukrajnának nyújtott támogatása nem fog évet érni az utolsó puskalövésnél – ígérte Fülöp belga király pénteken a Fekete-tenger partján lévő romániai Mihail Kogalniceanu támaszponton, ahol Klaus Iohannis román államfővel közösen meglátogatta az Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt odavezényelt NATO-csapatokat.

Az uralkodó azt mondta: a brutális orosz invázió miatti haraggal és az egységes európai reagálás láttán érzett büszkeséggel érkezett a román katonai bázisra, ugyanakkor kifejezte reményét, hogy a harcok rövidesen befejeződnek, és újjáépíthetik a szabad és virágzó Ukrajnát. 

Belgium háromszáz katonával vesz részt a NATO francia parancsnokság alatt újonnan létesült romániai harccsoportjában.

(Kiemelt képünk: Fülöp belga király a Fekete-tengeri Konstancában lévő belga katonai különítménynél tett királyi látogatáson Romániában, 2022. június 17-én, pénteken. Fotó: ERIC LALMAND / BELGA MAG / Belga via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.