Kontaktszemélyként ment bulizni a miniszterelnök, ez lett a vége

A politikus kritikusai megkérdőjelezték a 36 éves miniszterelnök ítélőképességét. 

2021. december 8., 18:25

Szerző:

Sanna Marin finn miniszterelnök bocsánatot kért, amiért annak ellenére ment bulizni, hogy közeli kapcsolatba került az igazoltan koronavírusos külügyminiszterrel – írja a BBC.

A kontaktszemélynek minősülő Sanna Marin szombaton Helsinkiben bulizni ment néhány órával azután, hogy a külügyminiszternél koronavírus fertőzést találtak. A finn miniszterelnöknek kezdetben megengedték, hogy beoltott állampolgárként szórakozni menjen, azonban miután kiderült, hogy kontaktszemély, felelőtlenségnek találhatták a döntést és otthonmaradásra szólították fel.

Sanna Marin elmondása szerint a felszólítást nem olvasta, mivel munkahelyi telefonját – amire az üzenet érkezett – otthon hagyta a buli előtt.

A politikus kritikusai megkérdőjelezték a 36 éves miniszterelnök ítélőképességét, amiért nem izolálta magát kontaktszemélyként. Állítása szerint mikor vasárnap észrevette a második üzenetet telefonján, azonnal teszteltette magát, az eredmény pedig negatív lett.

A miniszterelnök hétfőn Facebook-bejegyzésben kért elnézést Finnországtól, amiért rosszul mérte fel a helyzetet és meggondolatlanul cselekedett.

(Kiemelt kép: Sanna Marin finn miniszterelnök beszél a Helsinkiben 2021. december 8-án. Fotó: Markku Ulander / Lehtikuva / AFP)

Tegnap 20:22

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.