Klímaaktivisták zavarták meg a londoni Sondheim színház előadását

Öt klímaaktivistát tartóztatott le a rendőrség Londonban, miután felmásztak a színpadra és megzavarták a Sondheim színház előadását.

2023. október 7., 10:58

Szerző:

A Just Stop Oil nevű, látványos akcióiról elhíresült klímaaktivistacsoport zavarta meg október 4-én a londoni West Enden működő Sondheim színház A Nyomorultak című előadását – írja a CNN. Az előadás egy pontján fiatal aktivisták másztak fel a színpadra. Az egyikük egy narancsszínű, halálfejes zászlót tartott, míg két másik egy „The Show Can’t Go On (A műsor nem mehet tovább)” feliratú transzparenst tartott a magasba – írja a 24.hu.

A közönség hangos fújolással reagált. A csoport közleménye szerint az aktivisták este 8 óra 50 perckor a díszlethez zárták magukat biciklilakatottal, melyeket a színház technikusai nem tudtak eltávolítani. Húsz perccel később a színházat kiürítették. A rendőrség gyorsan a helyszínre érkezett és öt embert letartóztatott.

(Kiemelt képünkön: Egy gyalogos halad el a London központjában lévő Sondheim Színház mellett. Fotó: Niklas HALLE'N / AFP)