Klicsko: Zelenszkij megfizet a hibáiért

Vitalij Klicsko élesen bírálta az ukrán elnököt, szerinte autokrata politikussá vált, ami veszélyeket rejt az országra nézve.

2023. december 5., 16:13

Szerző:

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a 20 Minuten svájci lapnak azt nyilatkozta, hogy „az emberek elkezdték meglátni, hogy ki az, aki hatékony és ki az, aki nem. Nagyon sok az elvárás az elnökkel szemben, aki meg fog fizetni az elkövetett hibákért”. „Volodimir Zelenszkij egyre inkább autokrata politikussá válik, olyan színtérre vezeti Ukrajnát, ahonnan már nem lesz kiút, csak Oroszország” – idézi Vitalij Klicskót Kijev polgármesterét az Independent.

Klicsko a német Der Spiegelnek is beszélt korábban az elnökről – írja az RTL. Akkor még csak úgy fogalmazott, hogy Zelenszkij olyan tekintélyelvű vezetői magatartást vett fel, amik veszélyesek lehetnek Ukrajnára nézve, bár ekkor még nem volt világos, mire utal. „Egy dologban már nem különbözünk Oroszországtól, ahol minden egy ember bizonyos ember szeszélyén múlik” – idézi a lap Klicskót.

(Kiemelt képünkön: Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere, korábbi nehézsúlyú bokszbajnok. Fotó: Sergii Kharchenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP)