Kizuhant lakásának ablakából a maffiavezér meggyilkolásának magyar koronatanúja

 A Miroslav Sýkora egykori maffiavezér meggyilkolásának koronatanúja a zuhanás következtében agyi sérülést szenvedett, gépek tartják életben, sérüléseiből vélhetően már soha nem fog felépülni.

2023. szeptember 10., 15:46

Szerző:

Miroslav Sýkora egykori maffiavezér meggyilkolásának koronatanúja múlt hét pénteken zuhant ki párkányi lakásának ablakából, írja az Újszó.

A Csucsóként ismert Tóth Róbert legutóbb tavaly alsógatyában, az autók tetején ugrálva próbált meg elmenekülni a rendőrök elől, azt megelőzően az ablakból mászott ki. A mostani esetnél a férfi az ablakból lógott ki, szomszédai magyarul próbálták rábeszélni, hogy másszon vissza, de Tóth azt hajtogatta, hogy „Kosťov lent van”. Tóth néhai társára, Norbert Kosťovra utalt, aki azonban nem lehetett jelen a helyszínen, jelenleg ugyanis egy magyar börtönben tölti szabadságvesztését.

Kosťov korábban azt állította Tóthról, hogy feldarabolta Štefan Bednárt, egy strómant, testrészeit pedig bebetonozta. A holttestet azóta sem találták meg, az ügyben a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomoz. 

„Menjél vissza! Légy szíves, menjél vissza!” – kiabálnak a szomszédok a Markiza birtokába jutott felvételeken, de Tóth végül kizuhant, eszméletlen állapotban van, bordái eltörtek. A Markíza információi szerint szervezetében kokaint találtak.

Tóth egészségügyi állapota kritikus, nincs életveszélyben. A zuhanás következtében agyi sérülést szenvedett, gépek tartják életben, sérüléseiből vélhetően már soha nem fog felépülni.

A rendőrség kizárta annak lehetőségét, hogy Tóthot kisegítették volna az ablakon. A lakás két zárral is be volt zárva bentről, a kulcs pedig az ajtóban volt.

(Kiemelt képünk: Tóth Róbert Csucsó a Markiza által közzétett felvételen)

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.