Kiugrott a mozgó repülőgépből egy utas, miután megpróbált bejutni a pilótákhoz

A vészkijárton keresztül menekült. 

2021. június 27., 10:58

Szerző:

Kiugrott a mozgó, de még a földön guruló repülőgépből egy utas a Los Angeles-i repülőtéren, miután megpróbált bejutni a pilótafülkébe sikertelenül. Kinyitotta az egyik vészkijáratot a gép oldalában, és lecsúszott a vészcsúszdán – közölte az amerikai Szövetségi Légiigazgatóság. A férfit még nem sikerült azonosítani, bár még a reptéren elfogták és kórházba szállították. A sérüléseiről sincs információ. 

Az Egyesült Államokban egyre gyakoribbak a légiincidensek, idén már háromezer eset fordult elő. A Légiigazgatóság szerint ebben a hónapban történt a legtöbb, amióta 1995-ben elkezdték feljegyezni ezeket az eseteket; a legtöbben nem voltak hajlandóak a maszkjukat felvenni. A mostani esemény pénteken történt, helyi idő szerint 19.00 órakor, a United Express egyik járatán, amelyik Los Angelesből Salt Lake Citybe tartott. A személyzet szerint a férfi felpattant a helyéről, mikor a gép a kifutópálya felé gurult, majd az öklével verte a pilótafülke ajtaját, aztán elmenekült a vészkijáraton keresztül – közölte az NBC News.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: AFP | Daniel Slim)

 

12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).